Lokalproducerad mat men inte Kor på rot i regionens upphandling

LÄNET (JT) Möjligheten att använda Härjedalens kommuns modell Kor på rot har nu utretts, men istället föreslås en satsning på det som kan produceras lokalt genom tidig och öppen dialog samt tydliga krav.

Publicerad Senast uppdaterad

Den arbetsgrupp som behandlat frågan rekommenderar inte Härjedelsmodellen främst eftersom den innebär logistiska utmaningar kopplat till brist på infrysningskapacitet. Denna modell innebär att kalvarna upphandlas samtidigt och får växa cirka 13 månader innan de slaktas vilket innebär att en stor mängd kött måste frysas ned under kort tid för att sedan kunna användas under året.

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS