"Inga vagnar är skrotade. Ett tjugotal av godsvagnarna från 80-talet kördes till Eskilstuna där vi har vår vagnsverkstad och de byggs nu om till containervagnar", berättar Stephan Ray, pressansvarig på Green Cargo.

Utdömda godsvagnar renoveras och tas i bruk igen

HÄRJEDALEN (JT) Utdömda godsvagnar kördes från järnvägskyrkogården mellan Ytterhogdal och Överhogdal i Härjedalen i somras. Vagnarna fick efter tillfällig besiktning okej för att flyttas.

Publicerad

– Inga vagnar är skrotade. Ett tjugotal av godsvagnarna från 80-talet kördes till Eskilstuna där vi har vår vagnsverkstad och de byggs nu om till containervagnar, berättar Stephan Ray, pressansvarig på Green Cargo som äger samtliga vagnar som stått uppställda, sedan 2012, vid den gamla grusgropen mellan Ytterhogdal och Överhogdal. 

En ny virkesterminal har invigts på platsen för den gamla grusgropen. Det är Inlandsbanan AB som tillsammans med logistikföretaget Loadex som nu vill erbjuda tjänsten timmertransporter från östra Härjedalen.

Vad ska ni göra med övriga vagnar som ni kört till Ulriksfors? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS