Om politiker och tjänstenmän inom Regionen blir det flytt av ambulansen från Hede till Vemdalen. Något som får Hede Företagargrupp att reagera.
Om politiker och tjänstenmän inom Regionen blir det flytt av ambulansen från Hede till Vemdalen. Något som får Hede Företagargrupp att reagera.

Protester mot ambulansnedskärningar: "Alla beslut tas över våra huvuden"

HEDE (JT) Flera timmar varje dygn utan ambulans. Den ambulans som tidigare bemannat brandstationen i Vemdalen under högsäsong kommer att utgå från Östersund.

Publicerad

Hede Företagargrupp ställer sig frågande till hur ambulansverksamheten kommer att fungera i Hede/Vemdalen området. I en skrivelse vill man nu ha svar från de ansvariga hur de tänker lösa situationen. 

– Det är beklämmande att det tas beslut som vi inte blir informerade om, och än mindre vara delaktig i sakfrågan, säger Olivia Söderlund, ordförande i Hede Företagargrupp. 

Hon menar att alla förstår att det är viktigt att ha en fungerande ambulansverksamhet. Som det ser ut idag, och framför allt senare i vinter. Personalbrist har gjort att Regionen sytt ihop ett system som kommer att försämra tillgången när det gäller ambulanssjukvård i området. Om man ska tro politiker och tjänstemän ligger stationen i Hede dåligt till. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS