Braiks restaurangchef Peter Möller mötte Anna och Britt-Marie Stegs från Järvsö som lanserade sina bärdrycker.
Projekt Härjedalsmat avslutades med matfest i Björnrike
BJÖRNRIKE (JT) I sju år har Lars Svensson och Per-Olof Bergh bryggt öl i Älvros och under måndagen visade de upp sina produkter vid en matfest som genomfördes i Björnrike utanför Vemdalen.
– Vi gör cirka 1000 liter per år, säger Lars Svensson, när JT besöker matfesten i Bräjks Matbar högt belägen i skidmeckat Björnrike.
– Vi säljer lättöl till Stocke Titt på Frösön och levererar också till Orsa Camping, berättar bryggaren, som var en av flera företagsledare som visade upp sina produkter vid matfesten som blev final i ett projekt kallat Härjedalsmat. Det startade för två år sedan med syfte att lyfta de lokala livsmedelsproducenterna i Härjedalen.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu