Bandet klipptes av Jonny Wagenius som kommer att bo på boendet.

Nytt LSS-boende i Funäsdalen invigt

FUNÄSDALEN(JT) 2012 började planeringen med att bygga ett LSS-boende i Funäsdalen, och i veckan invigdes det. Med en vidunderlig utsikt och plats för sex personer tror både blivande boende och personal att det kommer bli en lyckträff.

Publicerad

Bandet klipptes av Jonny Wagenius som kommer att bo på boendet. Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander och Emrahus VD Robin Berkhuizen höll båda varsitt kort tal och betonade båda det fina läget.

Robin berättade sedan för de församlade att det är ett extremt energisnålt boende, med högre brandskydd än det är på ett vanligt boende, det är 60 minuters brandskydd mellan lägenheter, jämfört med 30 minuters vanligtvis.

Boendet är på 550 kvadratmeter, fördelat på sex tvårumslägenheter á 45 kvadratmeter för de boende. Dessutom finns det väl tilltagna personalutrymmen. Det är kommunen som betalar hyra till Emrahus, och de kommer att betala 147 4000 kronor per år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS