"Hittills har IT-attacken kostat runt två och halv miljon kronor. Men det är egentligen för tidigt att tala om vad detta kostar oss, men det kommer att stiga en del. I bästa fall vet vi mer i slutet av månaden", konstaterar Gunnel Gyllander kommunchef i Härjedalens kommun.

IT-attacken miljonsmäll för Härjedalen

HÄRJEDALEN (JT) IT-attacken mot Härjedalens kommun visar sig bli en kostsam historia. Hittills ligger notan runt två och en halv miljon, men väntas stiga med nära det dubbla.

Publicerad Senast uppdaterad

– E-posten fungerar sedan några veckor, men synkningen mellan kalender i dator och mobil fungerar inte ännu. Det är en del liknande smågrejer som inte är helt på plats ännu, konstaterar Gunnel Gyllander, kommunchef i Härjedalens kommun. 

Vad är det viktigaste som ännu inte kommit i drift ordentligt? 

– Vårt system där timanställda skriver in när de är tillgängliga har inte kommit drift ännu, berättar hon och fortsätter. Men i det stora hela är vi i gång nu. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS