"Sveco har varit på plats och deras bedömning är att det inte är någon risk för att taket ska rasa in", berättar Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore.

Dollarstore i Sveg stängt – fel på takkonstruktion

HÄRJEDALEN (JT) Dollarstore i Sveg håller fortsatt stängt sedan snart två veckor. Detta på grund av att flera pelare som bär upp takkonstruktionen släppt från väggen och sjunkit från sina lägen. Ett fel som kan finnas på flera av företagets många varuhus runt om i Sverige.

Publicerad

– Sveco har varit på plats och deras bedömning är att det inte är någon risk för att taket ska rasa in, berättar Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore för JT på onsdagskvällen. 

Hur löser ni det uppkomna läget? 

– Vi, som har ett arbetsmiljöansvar, kan inte be folk att gå in i byggnaden och ingen vill heller gå på taket innan allt kontrollerats, förklarar Fredrik och fortsätter. Till slut kom en kranbil som säkrade takkonstruktionen. Ett företag från Östersund kunde sedan skotta av all snö under tisdagen. Den firman är just nu i Svenstavik och skottar av det taket också, för säkerhets skull, berättar Fredrik. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS