– Dessa inspektioner riktar sig i första hand mot arbetsgivare som bryter mot lagen, inte primärt mot arbetstagaren. Inspektionerna utförs i första hand för att hindra osund konkurens, det är huvudmålet, förklarar Ingela Kjellberg gruppchef gränspolisen i Jämtland. Foto: Polisen Jämtland

Elva byggarbetare i Härjedalen avvisade/utvisade

HÄRJEDALEN (JT) Polisen har funnit elva illegala byggarbetare i Härjedalen. Fem av dem fick omedelbara avvisningsbeslut, övriga sex uppmanades att lämna landet inom kort.

Publicerad

Det rör sig om fyra olika byggen på tre olika orter i Härjedalen. Det är gränspolisen i Jämtland och Västernorrland som har inspekterat pågående byggen i Härjedalen.

– Jag var inte själv på plats. Det gick lugnt tillväga. Vissa hade med avsikt brutit mot lagen men de som har tillstånd i ett annat EU-land kan tro att det gäller Sverige. I andra fall kan det även rör sig om människoexploatering då arbetare blir hitlurade, berättar Ingela Kjellberg gruppchef för gränspolisen i Jämtland.

Varför görs dessa inspektioner?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS