Under onsdagen sköts en varghanne under skyddsjakt i Härjedalen. Det är Handölsdalens sameby som ansökt om skyddsjakt på två vargar i området kring Olingsjövallen en dryg mil sydost om Lillhärdal i Härjedalen. Arkivbild

Varg skjuten under skyddsjakt i Härjedalen

HÄRJEDALEN (JT) Under onsdagen sköts en varghanne under skyddsjakt i Härjedalen. Det är Handölsdalens sameby som ansökt om skyddsjakt på två vargar i området kring Olingsjövallen en dryg mil sydost om Lillhärdal i Härjedalen.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var Länsstyrelsens personal som sköt vargen från helikopter. Anledningen till skyddsjakten är att det i området kring Olingsjövallen uppehåller sig flera hundra renar och i beslutet förklarar Länsstyrelsen att skyddsjakt är enda vägen för att skydda renhjorden från det revirmarkerande vargparet. Varghonan har inte kunnat hittas.

Beslutet om skyddsjakten har överklagats till förvaltningsrätten i Luleå av en djurrättsförening samt en privatperson från Malmö. Förvaltningsrätten i Luleå avslog överklagan under fredagen. Privatpersonen hade dessförinnan återkallat sin överklagan, som därmed avskrivs.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS