Nu på söndag installeras Härjedalens nya kyrkoherde. Kennet Rova är sedan årsskiftet ny kyrkoherde i Härjedalens pastorat, men först nu blir han ordentligt välkomnad i Svegs kyrka.

Härjedalens nya kyrkoherde installeras på söndag

SVEG (JT) På söndag installeras Härjedalens nya kyrkoherde. Kennet Rova är sedan årsskiftet ny kyrkoherde i Härjedalens pastorat, men först nu blir han ordentligt välkomnad i Svegs kyrka.

Kennet Rova är 55 år och verksam som präst sedan 1997. Han är född i Norrbotten, men uppväxt i Skåne, och prästvigdes i Luleå stift. Till Jämtland kom han för tolv år sedan, då som präst i Strömsunds pastorat där familjen fortfarande har huset kvar, i väntan på att även hans fru flyttar till Härjedalen.

För två år sedan började Kennet att arbeta i Svenska kyrkan i Härjedalen som församlingspräst. Han har varit tillförordnad som kyrkoherde i pastoratet under några år och i år anställdes han som ordinarie på tjänsten.

- Det är ett stort förtroende och ett stort ansvar, detta att hålla ihop ett stort pastorat med de förutsättningar som glesbygden innebär med krympande resurser och långa avstånd. Men här finns många duktiga medarbetare och jag tycker att vi börjar få struktur på organisationen, säger han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS