Eva Stjernström, Mats Gärd, oppositionsråd (C), och Per Westermark är den trio som har jobbat i mer än tre år för att få en distriktssköterskemottagning till Hammerdal. "Vi har jobbat så hårt för det här. Det är otroligt viktigt för hela bygden i Hammerdal", säger en märkbart rörd Mats Gärd om det glädjande beskedet.

Ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal – Centern turnerar i Strömsund

HAMMERDAL (JT) Centerpartiet turnerar i Strömsunds kommun idag, fredag. Bland delegaterna på turnén finns Mats Gärd, oppositionsråd i Strömsunds kommun, Tom Silverklo, regionråd och ordförande för Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region JH, samt Per Åsling, riksdagsledamot.

Publicerad Senast uppdaterad

Redan vid frukosten avslöjades det att det med stor sannolikhet kommer att etableras en ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal. På schemat står även bland annat diskussioner om vindkraft och bränslepriser. Kommun-, region- och riksdagspolitikerna ska bland annat besöka Tåsjö, Rossön och Backe.

Det var vid frukosten på Högt, Hett & Säkert, ett bed and breakfast i Gåxsjö där politikernas turné startade på fredagens morgon, som Tom Silverklo, regionråd (C) avslöjade att det med stor sannolikhet kommer att etableras en ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal.

Minst en distriktssköterska kommer att vara fast anställd, och mottagningen kommer även att ha en digital läkarmottagning. På onsdag kommer miljö- och hälsovårdsnämnden att besluta i frågan, som kommer att få ett positivt utfall, tror Tom. Planen är att mottagningen ska vara igång under våren 2022.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS