Hamza Erksousi till höger i orange tröja, Anna Kuusiniemi längst bak i vit tröja, blir tillsammans med klasskamraterna guidade och uppmuntrade av Adam Carlsson, dj och låtproducent, under en workshop i låtskrivande. Foto: Alex Yassim

Musik ska byggas utav skolungdomar – låtskrivarworkshop ska ge djupare självförtroende

HAMMERDAL (JT) Alex Yassim och Adam Carlsson turnerar med bolaget Optagonen för att ge workshops i musik till skolungdomar. Syftet är att höja självkänslan, fördjupa självförtroendet och sprida ordet: med små, enkla medel kan man bygga stora låtar.

Publicerad

– Det här kommer bli en riktig banger alltså, säger Maja Pålsson om låten som hon och klasskamraterna i årskurs nio på Grevåkerskolan i Hammerdal har skrivit tillsammans. Hennes klasskamrater tillika låtskrivarkollegor nickar medhållande.

Det är låtskrivarverkstad på Grevåkerskolan med Alex Yassim, musiker, producent och låtskrivare, och Adam Carlsson, dj och producent, från Optagonen, ett bolag med artister, producenter och inspiratörer som turnerar runt i skolor i hela Sverige och håller workshops. På Grevåkerskolan har niorna under dagens workshop skrivit och spelat in låten “De e kaos”, en slags hyllningslåt till Hammerdal. När mixen är färdigproducerad kommer låten att finnas på Spotify.

– Den kommer låta legendarisk, hundra procent, säger Anna Kuusiniemi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS