Eivor och Doris tog över butiken 1988 och har skapat en trygg mötespunkt för människor i bygden.

Sikås Bua ökade försäljningen under pandemin

HAMMERDAL (JT) Det finns en ICA butik där vatten porlar, fiskar simmar, musik spelas, kunder ler mot varandra, äter egen medhavd lunch och hamnar i hjärtliga samtal med främlingar. ICA Nära i Sikås lovordas av kunderna. Kanske är det inte så märkligt att butikens intäkter har ökat - inte minskat - med runt en miljon under pandemin.

Publicerad

Den som ger sig ut för att ta reda på varför ICA Nära i Sikås, i folkmun kallad Sikås Bua, är så populär i bygden med omnejd, får räkna med ganska svävande svar. Det är en känsla, en stämning, något i luften. I vilket fall är det inget som Eivor Lindgren, som äger butiken tillsammans med systern Doris Andersson, går och funderar mycket på. Hon tar dagen med ro, hon som lever för butiken och jobbar så hårt för kunderna.

Från början var de fyra. Eivor och hennes systrar Doris och Margit, och bästa vännen Randi. Butiken där de då var anställda, Eivor som butikschef, var en underleverantör till mejeriet NNP, och såldes till Ica och skulle läggas ner. Eivor, Doris, Margit och Randi bestämde sig för att rädda butiken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS