Peter Rhensbo, vd för Norrlands Trähus, bredvid väggar till en villa som ska levereras till Norrtälje. Han är stolt över satsningen på hållbara höghus helt i trä. – Det är skitkul, det går inte att säga något annat, säger Peter.

Norrlands Trähus storsatsar på höghus – “revolutionerande för träbranschen”

HAMMERDAL (JT) På Norrlands Trähus i Hammerdal har man i fyra år planerat för en ny produkt: höghus helt i trä. Planeringen har pågått i flera år, och nu har rekryteringsprocessen och utbyggnationen för den nya tillverkningen startat. Något som enligt bolagets vd aldrig hade kunnat ske utan personalens insatser.

Publicerad

Sedan Peter Rhensbo anställdes på Norrlands Trähus 2006 har företaget gjort en spännande resa, då låg omsättningen på 30 miljoner. Idag har man utökat till 100 miljoner och i och med utbyggnationen ska man öka omsättningen med ytterligare 30 procent. Femton nya anställda ska arbeta i de utökade 2300 kvadratmetrarna.

– Det är skitkul, det går inte att säga något annat, säger Peter om de nya sjösatta planerna och tillägger:

– Det har pratats länge i träbranschen om att kunna leverera så här hållbara produkter, men det är först på senare år som det börjat bli allvar och man kan erbjuda en produkt som är bra på riktigt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS