Carl-Göran Ekerwald fick hälsa på många bekanta

Svårslagen kulturvecka inleddes av Carl-Göran Ekerwald

HÅXÅS (JT) Håxås har stora traditioner med författare, konstnärer och musiker. Alla med rötter i ett rikt kulturliv som kan kopplas till den fackliga rörelsen och nykterhetsrörelsen. Ede Skans tillhörde en godtemplarorden och förvärvades av konstnären Berta Hansson som till en början hade sin ateljé i huset. Det var nu tredje året som byalaget anordnar en kulturvecka – i år med fokus på konstnären Berta Hansson.

Publicerad Senast uppdaterad

Himlen öppnade sig och regnet föll just när alla bänkat sig i den gamla godtemplarlokalen Ede Skans för att lyssna på författaren Carl-Göran Ekerwald och hans starka och roliga minnen av Berta Hansson. Kulturveckan i Håxås-Skarpås fick en fin inledning med Berta Hanssons bilder och berättelser om konstnären.

Jag från Offerdal och hon från Hammerdal, sade Carl-Göran Ekerwald.

Vi gjorde fyra böcker tillsammans och körde mil på mil på mil i hela Jämtland. Ibland stannade jag bilen och bara lyssnade på Berta. ”Jämtarnas land” kom 1979. Berta tecknade och jag intervjuade. Vi stannade slumpvis, Berta knackade bara på. Hon var fenomenal, berättade en livfull Carl Göran Ekerwald som blir 100 år till hösten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS