Peter Ladan, före detta kommunchef i Ragunda, har gjort en granskning av Servanets fiberutbyggnad. Den visar på fördyringar på 22 miljoner kronor.

Förre kommunchefen i Ragunda – fiber kostat 22 miljoner för mycket

Servanets fiberutbyggnad i Ragunda kommun har hittills kostat 22 miljoner kronor för mycket. Det visar en granskning som den tidigare kommunchefen Peter Ladan har gjort. Han riktar nu hård kritik mot kommunens politiker. – Man har inte lyssnat på den expertis som finns, säger han till Jämtlands Tidning.

Publicerad

Peter Ladan presenterade under förra veckans kommunfullmäktige sin granskning av Servanets fiberutbyggnad i Ragunda kommun.

Han pekar på ett flertal fördyringar i utbyggnaden, på ospecificerade fakturor, samt att det har saknats giltiga kontrakt mellan Ragunda och Servanet.

Totalt sett menar Peter Ladan att fiberutbyggnaden hittills har kostat 22 miljoner kronor för mycket. Det handlar om 15 miljoner kronor i extra byggkostnader men också sju miljoner kronor i anslutningsavgifter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS