“Ska vi då släppa till mer? Ja, kanske. Men då vill jag också se att fler kommuner tar ansvar för sin egen försörjning. Då vill jag att det ska byggas ut i hela södra Sverige. Inte bara i Norrland”, säger Mikael Westin (C), kommunalråd i Ragunda.

Politiskt stopp för vindkraft i Ragunda – kommunen missar miljonintäkter varje år

HAMMARSTRAND (JT) Jämtvind jobbar i motvind just nu – åtminstone i Ragunda. – Just nu är vindkraft helt dött för oss i Ragunda kommun. Politiskt verkar det inte gå fram att det handlar om helt andra pengar för kommunen än tidigare, säger Anders Strömblad, vd på Jämtvind.

Publicerad

I slutet av november träffade Jämtvind också ett antal företagare på Hotell Hammarstrand för att samtala om en lokal utvecklingsplan.

Anders Strömblad var inte helt nöjd med mötet.

– Risken är att det blir gammal skåpmat som kommer ligga och samla damm. Ingången i det här var dessutom att det skulle vara opolitiskt. Då säger man från företagarnas sida att det som beslutas ändå ska vara vägledande för politiken. Det gjorde mig lite irriterad, säger Strömblad.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS