Torvalla Hälsocentral ska återuppstå

ÖSTERSUND (JT) Hälso- och sjukvårdsnämnden vill satsa på Torvalla som stadsdel och ger i uppdrag till regiondirektören att återetablera hälsocentralen.

Publicerad

Det var sommaren 2018 som Torvalla Hälsocentral stängdes för att Region JH behövde komma till rätta med ekonomin. I Torvalla fanns det inte tillräckligt många listade medborgare för att det skulle kunna bedrivas en fullständig hälsocentral och dessutom saknades fasta läkare.

Sedan stängningen har det bedrivits en familjecentral inkluderande barn- och mödrahälsovård i lokalerna och även annan verksamhet som psykosociala resurser och fysioterapi. Nu ska lokalerna fräschas upp och inventeras innan kompletteringar sker för att rätt utrustning och inventarier ska finnas på plats.

En ansökan ska också göras till hälsovalskansliet om att få bedriva hälsocentral samt en utredning genomföras som ska innehålla en risk- och konsekvensanalys ur ett arbetsmiljöperspektiv och ett patientsäkerhetsperspektiv samt en tidsplan för när hälsocentralen kan tas i drift. Läkare och övrig personal kommer att behöva rekryteras.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS