Henrik Hedman och Nicole Stuffler arbetar på RFSL (Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigande) Jämtland Härjedalen. Foto: RFSL

RFSL startar testmottagning för hiv/STI

LÄNET (JT) I sina lokaler i Östersund kommer RFSL Jämtland Härjedalen att erbjuda snabbtest av hiv och STI (sexuellt överförda infektioner).

Publicerad

Den senaste forskningen visar att det inte finns någon risk för överföring av hiv om personen med hiv är behandlad, även om kondom inte används. Men det finns ett socialt stigma kring hiv och det är en viktig bakgrund till att RFSL kommer att erbjuda snabbtester i sina lokaler i Östersund.

– Många hbtqi-personer har låg tillit till hälso- och sjukvården och har erfarenheter av eller en oro för att bli diskriminerade när de söker vård. Vi vill göra det enkelt och tryggt att testa sig för hiv och sexuellt överförbara sjukdomar och erbjuder därför anonyma och snabba tester gratis på en trygg plats med hbtqi-kompetens, säger Nicole Stuffler, koordinator sexuell hälsa, RFSL Jämtland Härjedalen.

Verksamheten går under namnet Testpoint JH och riktar sig främst till män som har sex med män och transpersoner eller de som har transerfarenhet, men RFSL betonar att alla är välkomna. Testet består av ett stick i fingret som ger svar direkt och även fler sexuellt överförbara infektioner kan testas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS