Östersunds sjukhus.

Hälso- och sjukvården i länet stärks med 105 miljoner

LÄNET (JT) Regeringen har slutit en rad överenskommelser med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) om förstärkning av hälso- och sjukvården. Nu är det klart hur fördelningen ska se ut mellan de olika regionerna och Jämtland får 105 miljoner kronor.

Publicerad

Varje år fördelas pengar som en följd av överenskommelser mellan Regeringen och SKR om hur vårdens kvalitet och tillgänglighet ska stärkas, samt bidra till insatser för bättre kompetensförsörjning och arbetsmiljö.

Det var under torsdagen som Regeringen fattade beslut om hur de för år 2022 totalt drygt 8,1 miljarder kronorna skulle fördelas mellan landets olika regioner. Av dessa medel tillfaller drygt 105 miljoner Region JH och de är fördelade enligt fem olika överenskommelser.

Den första är God och nära vård som får drygt 78 miljoner och bland annat innehåller medel för att säkerställa tillgången till en fast läkarkontakt inom primärvården, fler praktikplatser (VFU-platser) för sjuksköterskestudenter och att fler sjuksköterskor ska ges möjlighet att läsa till specialistsjuksköterska.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS