Vänsterpartiet kräver ungdomsmottagningar i hela länet

En motion om en ungdomsmottagning i varje kommun samt en utredning om det går att starta en digital ungdomsmottagning i länet har lämnats in till regionfullmäktige.

Publicerad

I sitt svar har Regionstyrelsen skrivit att det ska utredas vidare hur ungdomsmottagningsverksamheten ska se ut i regionen. Men Vänsterpartiet kommer att yrka bifall på motionen i sin helhet.

Motiveringen är att psykisk ohälsa ökar bland ungdomar och att det idag endast är tre av de åtta kommunerna i länet som har en ungdomsmottagning. Stora geografiska avstånd kan leda till att unga avstår från att uppsöka vård, även när behov finns.

Marie Svensson (V) som är ledamot i regionfullmäktige menar att bristen på ungdomsmottagningar skapar en ojämlik och orättvis vård.

– Klyftan mellan stad och glesbygd drabbar idag unga med psykisk ohälsa, men också de som lider av fysiska besvär drabbas självklart. Det är orättvist att det ser ut så här och det är dags att vi gör något åt det, säger Marie Svensson

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS