Östersunds sjukhus

Länets primärvård får högt betyg av patienterna

LÄNET (JT) Nationell Patientenkät (NPE) har genomförts, där 90 000 patienter i hela landet betygsatt besöket hos primärvården. I nästan alla kategorier får Region JH högt snittbetyg.

Publicerad

Frågorna har ställts i kategorierna tillgänglighet, information och kunskap, kontinuitet och koordinering, respekt och bemötande delaktighet och involvering, emotionellt stöd samt helhetsintryck.

-- Vi är stolta och glada över att vi uppnår så höga betyg. Trots de utmaningar som pandemin medfört ser vi att våra patienter upplever att de blivit bemötta med respekt, medkänsla och omsorg och att deras behov av vård blivit tillgodosedda, säger Anna Fremner, stabschef för Nära Vård i Region Jämtland Härjedalen, och tillägger att resultaten även betraktas som en fingervisning att regionen är på rätt väg i omställningen från sjukhustung vård till en mer nära vård där primärvården ska utgöra navet.

NPE är ett samlingsnamn för återkommande undersökningar av patientupplevelser inom hälso- och sjukvården. Just denna undersökning har riktat sig till patienter som besökte en hälsocentral under september månad. Dock har den besvarats av endast ungefär 45 procent, nästan 90 000 av de totalt drygt 200 000 som enkäten skickades ut till.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS