Mia Kvist, rektor på Jämtlands Gymnasium. Foto: Jämtlands Gymnasium.

Jämtlands Gymnasium svarar om påstådda kränkningar

ÖSTERSUND (JT) Sexuella ofredanden och andra kränkningar drabbar flera elever på Jämtlands Gymnasium. Här svarar ledningen på Jämtlands Gymnasium hur man ser på elevernas berättelser.

Publicerad

För JT:s ungreporter berättar flera gymnasieelever om allvarliga kränkningar. Vi har varit i kontakt med Mia Kvist som är rektor på Jämtlands Gymnasium, och som efter samråd med gruppen mot diskriminering och kränkande behandling, har återkommit med svar.

Upplever ni att kränkningar (verbala sådana och sexuella trakasserier) är ett problem på skolan?

“Att tro att kränkningar inte sker på en skola med mer än 2300 elever är lite naivt. Däremot har vi nolltolerans mot alla kränkningar eller trakasserier som sker i skolan. När vi får kännedom om detta så görs en anmälan till rektor på aktuellt/aktuella program som tar det till gruppen mot diskriminering och kränkande behandling. Vill utsatt elev att vi driver det vidare så har vi en tydlig rutin för hur vi går till väga för att få kränkningen att upphöra. Vill utsatt elev inte delta tittar vi på vad vi kan göra på gruppnivå för att ändå komma åt situationen”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS