Anna Backman Wikström, förvaltningschef, Heidi Sundelin, tillförordnad rektor och Monica Göransson Löf, lärare och samordnare för diplomerad gymnasieekonom firade tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet. Foto: Strömsunds kommun

Hög kvalitet på ekonomutbildningen i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Hjalmar Strömerskolan får behålla sin certifiering och fortsätta diplomera gymnasieekonomer. Ett besked som firades med tårtkalas på skolan.

Publicerad

Det är en rad krav som behöver uppfyllas för att en skola ska godkännas för certifiering. Därefter ska den även godkännas av ett särskilt certifieringsorgan med representanter för branschorganisationer. 

Nu har Hjalmar Strömerskolan fått godkänt i den processen och kan därför fortsätta diplomera gymnasieekonomer fram till och med år 2025. Med detta godkännande har skolan fått ett kvitto på att undervisningen håller så pass hög nivå att eleverna direkt efter utbildningen kan söka jobb som exempelvis redovisningsassistent, kundansvarig eller ekonomiassistent. De har även en god grund för högre studier i ekonomi. 

Så här skriver certifieringsorganet: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS