Ångsta skola (arkivbild)

Ångstaskolans nedläggning befängt beslut enligt förälder

ÅNGSTA (JT) Barn- och utbildningsnämnden har beslutat lägga ner skolan och samtidigt satsa på en ny skola i Tandsbyn.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är efter en lång utredningsperiod som barn- och utbildningsnämnden beslutat om att satsa på två skolor i den södra delen av Östersunds kommun. Det gäller dels en ny grundskola i Tandsbyn med planerad byggstart 2028 och dels en förändrad skola i Fåker, där mellanstadieeleverna flyttas till Tandsbyn och har kvar F-3. Däremot läggs Ångsta skola ned. 

-Det går en trafikström mot Östersund hela tiden. Det har man ju missat i det här beslutet, säger en förälder i Ångsta som vill vara anonym men anser att det är ett befängt beslut. 

-Om du går upp och ställer dig på E45:an på morgonen så går all trafik mot Östersund, inte mot Tandsbyn. De som har barn på Ångsta skola idag tror jag inte kommer att skjutsa sina till Tandsbyn utan kommer att välja Brunflo skola. Det blir åt fel håll för de flesta. De flesta jobbar inemot Östersund och Brunflo och det är sällan trafiken går åt det andra hållet. De flesta som jag pratat med skulle ha fortsatt köra sina barn till Brunflo om skolan i Ångsta lades ned idag, fortsätter hen som även påpekar att barnen har trivts i Ångsta skola och att det har investerats väldigt lite i den skolan och därför blir det naturligt att lägga ner den. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS