Taxi Stora Blåsjön med Johan Olofsson Foto: Privat

Tufft väder med orkan och snö och mer kommer i helgen

GÄDDEDE (JT) De orange vädervarningarna kommer tätt och fredag kväll till lördag kväll är det dags igen. Vinden beräknas till 20-25 meter per sekunden i fjällområden i Härjedalen och Jämtland.

Publicerad

Länsstyrelsen har gått ut med en ny vädervarning för att det också kan bli stora mängder snö och lokalt även regn. I veckan stormade det rejält framför allt i fjällvärlden från Gäddede och uppåt. Uppe på Stekenjokk blev det rekord med 51,8 m/sek. Tidigare rekord uppmättes för sju år sedan och uppgick till 47,8 per sekund i medelvind. Snöröjningen har fungerat men det har varit tuffa tag. Fjellströms Entreprenad i Klimpfjäll sköter snöröjningen åt Trafikverket på sträckan mellan bommen vid Stekenjokk ner till Junsternäs.

–Jag är ganska härdad, men Magnus som sköter om den sträckan har nog haft det värsta snöangreppet i sin karriär. Har man snö längs med lastbilskanten är det inte roligt säger Bertil Fjellström i Klimpfjäll.

–Hur det såg ut? Jag vet inte, jag såg ingenting kan man säga. Det var sikt kanske 15 meter framför bilen. Men det var bara att köra och prova att hålla vägen öppen. Jag utgick från Leipikvattnet och for ut kvart i tre på torsdagsmorgon, Det gick ganska bra till en början, men mellan Blåsjön och Ankarvattnet, Mesklumpen, gick det ganska tungt. Det hade drivit skapligt, också i Blåsjön hade det drivit hyfsat. Blåsjöfjället och ner mot Jorm, där blev det stopp och tvärnit och en traktor fick skotta loss mig. Jag öppnade dörren och skulle gå ut, då låg snön jäms med golvet, jag behövde ingen trappstege på lastbilen, berättar den tappre snöröjaren Magnus Bergström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS