­–Vi vill öppna en ny butik i Gäddede men ärendet bromsas sedan ICA-handlaren överklagat bygglovet, säger hon.
­–Vi vill öppna en ny butik i Gäddede men ärendet bromsas sedan ICA-handlaren överklagat bygglovet, säger hon.

Ny butiksetablering i Gäddede orsakar strid

GÄDDEDE (JT) Engcons delägare Monica Engström och hotell Nordicas delägare Mattias Liljefjäll vill öppna en ny butik i Gäddede men ärendet bromsas sedan en överklagan av bygglovet hamnat i långbänk hos Länsstyrelsen.

Publicerad

Det är ICA-Gränsbuas ägare som överklagat bygglovet.

Monica Engström och Mattias Liljefjäll uppger att planerna på en butik i Gäddede har odlats sedan ett och ett halvt år tillbaka sedan ett norskt företag köpt den fastighet som är belägen nära ortens ICA-butik.

­–Det handlar om att sälja livsmedel plus en del andra varor, säger Mattias Liljefjäll, som förklarar att ambitionen är att ge både ortsbefolkning och exempelvis norska turister mer service i Gäddede.

Förutom Engström och Liljefjäll ägs den planerade butiken av det norska företaget, samt företagaren Fredrik Wall som har stuga i området. Butiken kommer att inrymmas i ett nybildat bolag, WFS, (Wall Foodshop AB).

Mattias Liljefjäll säger att idén är att öppna en bemannad butik som skapar tre till fyra nya arbetstillfällen.

–Tanken är att vi ska renovera fastigheten men just nu är läget standby eftersom ICA-handlaren Daniel Lindgren överklagat det byggnadslov vi fick i december förra året. Nu ligger ärendet sedan ett år tillbaka hos Länsstyrelsen och vi har inte hört något från dem sedan dess, säger Mattias Liljefjäll.

–Vi hade tänkt öppna butiken inför sportlovet men vi har inte hört någonting från Länsstyrelsen, säger Mattias Liljefjäll.
–Vi hade tänkt öppna butiken inför sportlovet men vi har inte hört någonting från Länsstyrelsen, säger Mattias Liljefjäll.

– Vi hade tänkt öppna butiken inför sportlovet i år, men av det blir ingenting, säger Hotell Nordicas 70-procentiga delägare.

Han och Monica Engström är klart irriterade över att ärendet ligger i långbänk hos Länsstyrelsen och under torsdagen säger Monica Engström till JT.

–Jag har talat med Länsstyrelsen idag och fick veta att de bytt handläggare. Den som tidigare hanterade överklagandet är sjukskriven.

JT sökte Daniel Lindgren, ägare av ”Gränsbua” med frågan varför han överklagat byggnadslovet.

Han uppger i ett mail till JT att ” vi inväntar Länsstyrelsens beslut i ärendet och i övrigt har vi inget att tillägga”

JT har också sökt handläggare vid Länsstyrelsen.

Powered by Labrador CMS