– Vi har massor av nöjda kunder som nu blir riktigt ledsna och kommer att sakna vårat kött. I fortsättningen kommer vi att sälja våra kalvar till vidare uppfödning hos andra köttbönder. Det blir i stort sett samma vinst som med all hantering runt slakten men med betydligt mindre arbetsinsats, förklarar Magnus Olsson.

Frostvikens slakteri stänger – för mycket krångel

FROSTVIKEN (JT) I veckan meddelade Magnus och Emelie Olsson, som äger och driver Fjällfjösets gård i Jormvattnet, att de inte kommer fortsätta att sälja sitt egenproducerade kött på gården. Det då Frostvikens slakteri stänger på grund av, vad delägarna uppger, för mycket myndighetskrångel.

Publicerad

– Det är tungt att inse sig besegrad, men myndigheter, lagar & regler, avgifter och bestämmelser gör det för närvarande ohållbart för oss att hålla på med småskaligt slakteri. Det är tråkigt att överge en dröm och ett yrkesmål, men just nu är det vad vi känner att vi måste göra, säger paret Olsson i Jormvattnet.

Hur reagerar era kunder när ni tagit detta beslut?

– Vi har massor av nöjda kunder som nu blir riktigt ledsna. De kommer att sakna vårt kött. I fortsättningen kommer vi att sälja våra kalvar till vidare uppfödning hos andra köttbönder. Någon ko om året kommer att åka på slakt till Hammerdal. Det blir i stort sett samma vinst som med all hantering runt den egna slakten men med betydligt mindre arbetsinsats, förklarar Magnus Olsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS