Ärkebiskop Martin Modéus ledde en gudstjänst i Uppsala domkyrka där årets mottagare av Svenska kyrkans liturgipris, Samiska rådets kulturpris och Svenska kyrkans kulturstipendiater uppmärksammades under måndagen. Här ses som representanter för Frostvikens församling kyrkoherde Elisabeth Björklund i första raden fjärde från vänster, samt längst till höger Barbro Blom, ordförande i församlingsrådet, samt kyrkomusiker Niklas Olofsson andra raden längst till höger. Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Liturgipriset till Frostvikens församling

FROSTVIKEN (JT) Under en ceremoni i Uppsala domkyrka tilldelades församlingen priset. Den betraktas som en förebild för en kyrka i framtiden.

Publicerad

Priset ska uppmuntra utvecklingen av gudstjänstlivet i Svenska kyrkan, samt nyskapande musik, dramaturgi, text och predikan samt skapandet av delaktighet i gudstjänstlivet. 

-Frostvikens församling har många utmaningar att hantera, en glesbygdsförsamling på en stor geografisk yta i ett område där det är svårt att rekrytera personal. Trots detta har församlingsrådet skapat ett levande och lokalt präglat gudstjänstliv, som bärs av engagerade ideella, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift och ordförande i beredningsgruppen för liturgipriset. 

Beredningsgruppen framhåller Frostvikens församling som en förebild för en kyrka för framtiden där församlingsråd och ideella krafter arbetar tillsammans och framhåller även att man värnar den samiska kulturen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS