För Birgitta Rhodin berättar Niklas Tinnsten om ett av sina verk.

Inspirerande KulTur på Härke

FRÖSÖN (JT) Årets evenemang med öppna ateljéer och verkstäder fick en flygande start med det fina vädret. På Härke Konstcentrum passade många på att uppleva och diskutera.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets upplaga av KulTur har som JT tidigare rapporterat 91 deltagande konstnärer, slöjdare och konsthantverkare, vilket är rekordmånga. Elva av dessa återfinns på Härke Konstcentrum, där det även anordnats en samlingsutställning med verk av dem. 

En deltagare är Annika Persson, tidigare en framträdande person i den kombinerade butiken och galleriet Drejeriet i Östersund. Numera återfinns hon främst här på Härke och fortsätter skapa både keramikskulpturer och grafik. Hon berättar att närmast är det deltagande i grafiktriennalen i Uppsala som gäller. 

Sedan blir det en lite annorlunda utställning på Lux i Östersund, där olika konstnärer får reagera på varandras verk. Annika reagerar även på världshändelser i sin konst. Hon visar en skulptur av en lidande åsna och berättar att hon inspirerats av en bild från den pågående konflikten mellan Israel och Palestina. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS