Invigning med tal och bandklippning på Synsam

Prins Daniel - Jag är stolt över Synsams stora insats på hemmaplan

ÖSTERSUND JT I dag invigdes Synsams 8 100 kvadratmeter stora produktionscentrum på Frösön. På plats under invigningen var Prins Daniel, landshövding Marita Ljung, näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson och andra gäster.

Publicerad

Redan i oktober 2020 kom beslut att Synsam skulle flytta glasögonproduktionen från Asien till Sverige. Östersund, Eskilstuna och Ockelbo var de tre städer som tävlade om etableringen. I februari förra året blev det klart att tillverkningen flyttas till Östersund.

Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group, berättar att det inte var ett lätt beslut att ta hem produktionen och många i styrelsen var tveksamma från början:

- Sverige ska vara ett produktionsland! Alla vinner på det! Det blir flera arbetsplatser, långsiktigt hållbar produktion på hemmaplan och vi ska erbjuda kunden närproducerade glasögon, sa Håkan Lundstedt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS