Dags att sortera morgonens ”fynd”

Ope IF:s juniorer plockar skräp - bra för miljön och laget

TORVALLA (JT) Genom ett samarbete mellan organisationen Städa Sverige, Ica och olika idrottsföreningar har under lördagen genomförts tre städuppdrag. JT hälsade på ungdomar från Ope IF som städade ett område i Torvalla.

Publicerad Senast uppdaterad

SI länet har fyra föreningar och lag fått städuppdrag i år. Det är Clippers från Jämtlands Basket, F17 och P10 Barca från IFK Östersund samt P09 från Ope IF. I lördags samlades de för städuppdrag på olika platser i Östersund.

Det är ett samarbete mellan föreningarna, Ica Supermarket Odenhallen och organisationen Städa Sverige som gör detta möjligt. I projektet får ungdomarna lära sig vikten av att sopsortera och inte slänga saker var som helst i ett bostadsområde och naturen runtikring.

När JT hälsar på hos pojkarna födda 09 från Ope IF har de fått ett städområde i Torvalla. De har plockat skräp i en och en halv timme och det är dags för fika vid Mimergården. Deras tränare Tomas Sivertsson berättar att de får 6000 kronor för dagens städning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS