Camilla Karlsson, Anna Ulin, Jesper Lindgren och Jonas Eriksson drar ut på turné.

Ensemblen ”Mobil Kultur” drar vidare i norr - påverkas inte av pandemin

LÄNET (JT) Under 2021 har Camilla Karlsson och hennes musikerkollegor turnerat runt i tre av länets kommuner, men redan i December 2021 startade ett utökat projekt som tar musikerna till främst skolor, dagis och äldreboenden i Jämtland, Västernorrland och Dalarna.

Publicerad Senast uppdaterad

Camilla Karlsson och fyra andra musiker, Anna Ulin (sång), Jesper Lindgren (gitarr), Olle Bäckebjörk (sång, gitarr) och Jonas Eriksson (sång, Cajon), har under 2021 turnerat runt i Bräcke, Krokoms och Strömsunds kommuner inom ramen för projektet ”Mobil Kultur i Jämtland”. Detta i samarbete med kommunerna, Region JH, Länskulturen, Estrad Norr och ABF, Bräcke.

-Vi gjorde 126 konserter på 39 arbetsdagar, så vi gör många små konserter utomhus och åker ut till målgrupperna, säger Camilla Karlsson.

Detta projekt har nu utökats då det beviljats stöd från Statens Kulturråd, så i vår ska de turnera i länets övriga kommuner, som vill delta, samt dessutom i Västernorrland och Dalarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS