Forskarna Hanna Jansson och Sanna Handén-Svensson mötte upp på Jamtli.
Forskarna Hanna Jansson och Sanna Handén-Svensson mötte upp på Jamtli.

Tvärvetenskaplig diskussion om Storsjöodjuret på Jamtli

ÖSTERSUND (JT) En forskningsdiskussion ägde rum i veckan på Jamtli, där Sanna Händén-Svensson presenterade sitt projekt som utgår från beskrivningar och rapporter om Storsjöodjuret.

Publicerad Senast uppdaterad

Ett tiotal personer hade slutit upp till diskussionen som Sanna Händén-Svensson tagit initiativ till. Hon är doktorand i humanekologi vid Lunds universitet och har ett projekt som handlar om Storsjöodjuret ur sitt ämnes tvärvetenskapliga perspektiv. Med var även etnologen Hanna Jansson från Stockholms universitet samt Anna Engman, arkeolog och Jamtlis referensperson när det gäller Storsjöodjuret.

Engman berättade att det finns ett stort intresse för Storsjöodjuret från allmänhetens sida och att Jamtli länge samlat in uppgifter i ett arkiv:

-Man måste komma in till oss på Jamtli arkiv för att få tillgång till det. En del av de observationer som vi har finns i en databas som är till åren så den håller vi på att jobba med nu, sade hon och förklarade att avsikten är att mer material ska vara tillgängligt på Jamtlis hemsida.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS