Kända skidesset Hedda Bångman är en av initiativtagarna till det nyöppnade kontorskollektivet i Almåsa. Arkivbild

Gemensamt kontor för företag öppnar i Almåsa

OFFERDAL (JT) Nu blir det coworking i Almåsa, blott en litet stenkast från slalombackarna. Det är Leader Sjö, Skog & Fjäll som har beviljat pengar till detta initiativ.

Publicerad

Coworking eller kontorskollektiv på svenska, är en företeelse som blivit allt mer populärt. Treklövern Mattias Bångman, Hedda Bångman samt Alfred Andersson har gemensamt köpt den stora, gula villan i Almåsa för detta syfte. Ett nybildat aktiebolag ska administrera detta och i det ingår också Erika Borgström. Hedda berättar:

Vi beräknar att ha 15-20 fasta kontorsplatser. Även så kallade ”hang-arounds” där man inte har tillgång till skrivbord men kan ha inofficiella arbetsplatser så som soffa, fåtölj etc. 200.000 kronor har vi fått finansierade av Leader. Utöver det har vi en medfinansiär på 30 % vilket innebär att vi totalt har 260.000 kronor för att starta upp projektet.

De har redan signerat kontrakt med Länsförsäkringar och har ett par till etablerade företag som visat starkt intresse för att ha kontorsplats där, bland annat IT-företaget Nexer. Vidare har flera som flyttat in via Projekt Kaxås visat intresse för att hyra kontorsplats. Gänget räknar med att kunna ha igång med de åtta första platserna redan i februari. Samma månad, den 22-23 februari, är det för övrigt Europacup i slalom för herrar i Almåsa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS