Madelene står i sitt nya kök och förbereder mat till Dentas Hotells gäster. Nästa vecka smygöppnar restaurangen för allmänheten. Foto: Ebba Berggren

Nyöppning av restaurang i Hoting: – Jag älskar att serva människor

HOTING (JT) Restaurangen Madelenas Kök & Bar nyöppnar i Hoting nästa vecka. Det är köket i Dentas Hotell som har fått nya arrendatorer. Hotingborna och andra besökare kommer att bjudas på traditionell husmanskost av systrarna Madelene och Lena – därav namnet Madelena.

Publicerad

När Madelene Östman var 19 år fick hon jobb som kökspersonal på Strandenskolan i Dorotea, samma skola som hon själv hade gått på. Arton år senare tog hon steget och uppfyllde sin dröm om att ha ett eget kök. I november skrev hon en affärsplan och i januari jobbade hon sin sista dag i skolköket.

– Jag hade funderat på att starta eget i fyra år. Jag visste att hotellet var till salu, så jag skrev till ägaren och frågade om jag fick hyra köket, berättar Madelene.

– Det bara hände över en natt, det var bära eller brista. Efter mycket peppning från min sambo fann jag modet att ta steget.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS