Amanda Åström, längst fram, med vännerna Wilma Roos, till vänster, och Maja Faugert, till höger. Pyntet har Amanda och hennes bror byggt.
Amanda Åström, längst fram, med vännerna Wilma Roos, till vänster, och Maja Faugert, till höger. Pyntet har Amanda och hennes bror byggt.

EPA-lucia lockade fram kreativiteten hos Strömsunds ungdomar

STRÖMSUND (JT) Strömsunds nattvandrare arrangerade i helgen en EPA-lucia för kommunens traktorburna ungdomar. EPA-traktorerna som vallfärdade till samlingsplatsen vid Ströms hembygdsgård var utsmyckade i allehanda julkreationer.

Publicerad

Längs Storgatans allé av marschaller skådade ovetande förbipasserande tåget av EPA-traktorer av annat utseende än trafikanterna kanske är vana vid. En påkörd tomte som hängde livlös på framvagnen, en julbock på taket och en hemmagjord gigantisk luciakrona var några av dekorationerna som tävlade om förstapriset, 2000 kronor, i helgens EPA-lucia.

Det tävlades även om högsta ljud och fina priser lottades ut bland de 20-tal EPA-traktorer som deltog. Vid samlingen på Ströms hembygdsgård dracks det glögg och kvällen invigdes av det förra kommunalrådet Göran Bergström. Arrangörer var nattvandrarna i Strömsund, ett tiotal föräldrar som vill finnas där för bygdens ungdomar. Mer än 10 000 kronor hade skänkts av företag, framför allt i form av presentkort, som nattvandrarna hade lobbat för.

Det är jättekul att det händer något, vi gör det här för ungdomarna, sa nattvandraren Anna-Marja Lindgren Frestadius där hon stod och räckte fram rykande glögg till törstiga besökare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS