Stilstudie på teknikbanan med Larven 7700 från 1977.

Joel veteranskoterrally – comeback med publikrekord

HAMMERDAL (JT) I fjol blev det pandemin som satte granris i mattan. Men i år var det dags igen. Och med ny lätt tillgänglig tävlingsplats, där Joelmässans gamla festivalområde graderats upp till lokal Nürnburgerring för snöskotrar, så kunde Joel Snöskoterrally mitt i Hammerdal inte bli annat än succe´.

Publicerad Senast uppdaterad

— Absolut, drygt 400 sålda hamburgare ger en indikation om antalet besökare. Visserligen kan somliga vräka i sig ett par stycken och andra hoppar över burgaren. Men det faller inom felmarginalen, konstaterar Jon Nilsson som tillhör arrangörsstaben och nöjt kunde konstatera att noga räknat 53 klassiska och ännu mer klassiska snöskotrar skapade hög blåröksfaktor när de ställdes upp i depån inför tävlingsmomenten.

Men innan dess hade man först rastat de gamla stånkorna i en cirka 7 km. lång slinga runt Hammerdal.

— Det var väl en och annan som drabbades av tillfälliga inre slitningar i maskineriet. Och några förare fick lätta på munderingarna då man kämpade med startsnörena vid försöken att få nytt liv under huvarna. Men till min förvåning var det ingen skoter som fick lämnas för upphämtning till våren, säger Jon med ett skratt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS