Strömsunds kommun skapar särskild arbetsgrupp - planerar för flyktingar från Ukraina

STRÖMSUND (JT) Just nu organiserar Strömsunds kommun en arbetsgrupp med anledning av kriget i Ukraina. Syftet är att jobba konkret med lägesbilder och planera inför eventuellt kommande flyktingar.

Publicerad Senast uppdaterad

Erfarenheterna kommunen anskaffade sig under flyktingkrisen runt 2015, samt pandemin kommer väl till pass under sådana här situationer menar både Anneli Svensson, kommundirektör och Elisabeth Lindholm, enhetschef på resurscentrum.

– Vi har haft en grupp under pandemin som följde utvecklingen i omvärlden. Det kan finnas några av dem som kan övergå till det här uppdraget. Säkerhetssamordnare är en naturlig roll som kommer finnas, kanske även någon som har erfarenhet av flyktingmottagning, säger Anneli Svensson och tillägger:

– Det finns många kvar i organisationen som har kunskap kring det här. Vi har gjort vissa dokumentationer där man skriver ner erfarenheter från föregående kris.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS