Minskat behov – kommunen avvecklar planer på att ta emot krigsflyktingar

ÖSTERSUND (JT) Migrationsverket räknar med färre flyktingar från krigets Ukraina än tidigare, 6 000 mot tidigare 12 000. Därför har kommunen avvecklat planerade boenden.

Publicerad

De kommuner som erbjudit boenden har fått ett brev från Migrationsverket där de förklarar att det finns tillräckligt med boenden för att lösa de akuta behoven hos de personer som sökt skydd i Sverige.

Dock fortsätter arbetet med att kunna erbjuda mer långsiktigt boende. Östersunds kommun har bland annat planerat att använda Östersunds Camping för akut boende, men på direkt uppmaning av Migrationsverket avvecklar de nu dessa planer.

— Samtidigt som jag är stolt över hur snabbt vår organisation kunde få fram över 1000 platser för de ukrainska flyktingarna är jag förvånad över att Migrationsverket vågar be så många kommuner att inaktivera alla sina platser. Uppenbarligen har man lyckats väldigt väl i sina upphandlingar och fått tag på många platser den vägen, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS