Snart kan liknande formationer uppenbara sig i våra trakter. Två JAS 39 Gripen i luften under en samövning med Finland, mars 2022.

Mörkerflygning med JAS 39 Gripen

LÄNET (JT) Under de kommande veckorna kommer Försvarsmakten att öva mörkerflygning över stora delar av Norrbotten och Västerbotten, kanske även Jämtland och Västernorrland.
-Torsdagkvällar mellan klockan 17-22 kan det bullra i luften emellanåt, säger Johan Crona, vakthavande befäl på F 21 i Luleå.

Publicerad Senast uppdaterad

Flygplanen utgår från Kallax och Vidsel och flygning kommer att pågå mellan ungefär kl. 17 till kl. 22 torsdagarna vecka 2, 4, 5, 6, 7 och 8. Syftet med övningen är att piloter och flygtekniker ska öka sin förmåga att arbeta under alla delar av dygnet.

-Vi har ett övningsområde över Jämtland som vi använder då vi flyger, både dagtid- som kvällstid, så det är inget onormalt, säger Johan Crona som är vakthavande befäl på Norrbottens flygflottilj, F 21 i Luleå.

Vilka delar av Jämtland kan bli berörda?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS