Härjedalen Sveg Airport. Foto: Caj Källmalm. Arkivbild

Satsning på regionala flygplatser – kan innebära lyft för Sveg

LÄNET (JT) Regeringen har aviserat en dryg fördubbling av driftstödet till kommunala och privata flygplatser, från 103 miljoner kronor till 210 om året.

Publicerad

Det är i budgetpropositionen för år 2024 som regeringen lägger detta förslag. Detta för att på lång sikt säkerställa att viktig infrastruktur och samhällsviktig verksamhet fungerar.

- De regionala flygplatserna runt om i landet är betydelsefulla för att hela Sverige ska fungera. Regeringen bedömer att förslaget kommer ge förbättrade förutsättningar för driften vid flygplatserna och därför bidra till minskade risker för nedläggning, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Satsningen avses att göras på flygplatser som trafikeras av flyglinjer som upphandlas av staten, alternativt ingår i ett statligt nät av beredskapsflygplatser eller vid de ytterligare flygplatser där det bedrivs omfattande verksamhet med reguljär inrikes linjetrafik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS