Kronprinsessan Victoria närvarade när Karin och Mats Ericson tog emot sitt pris. Foto: WWF

Karin och Mats Ericson i Vålådalen prisade för dialog kring varg och fjällräv

VÅLÅDALEN (JT) De båda har länge arbetat för att skapa dialog och förståelse kring rovdjur och tilldelas därför Marie-Claire Cronstedts pris om 100 000 kronor.

Publicerad

Mats är utbildad biolog och har arbetat på länsstyrelser, Karin har arbetat med naturinformation. Under 25 år drev de Vargsymposiet i Vålådalen för att skapa en dialog mellan de olika parterna i vargfrågan och bidra till ökad förståelse.

Mats har varit projektledare för två EU-stödda fjällrävsprojekt, Felles Fjellrev. Tillsammans har de även varit med om att skapa olika Naturum, de fotograferar, skriver och arrangerar i utställningar.

– Mats och Karins arbete att sprida kunskap och engagemang om rovdjur som varg och fjällräv har inspirerat och påverkat många. De har skapat en unik plattform för dialog mellan alla aktörer som engagerat sig i rovdjursfrågan, säger Peter Westman, biträdande generalsekreterare på WWF som sitter i priskommittén.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS