Viveca Sten på Copperhill Mountain Lodge i Åre, som utgör brottsplats i hennes senaste bok “Botgöraren”. Foto: Angelica Torsslow

Åre kan få nya turister när deckarna av Viveca Sten blir tv-serie

ÅRE (JT) Sedan 2021 har Viveca Sten skrivit deckare i serien Åremorden, som hittills kommit ut i tre delar. Nu står det klart att deckarna kommer att bli utgångspunkt för en ny tv-serie.

Publicerad

Serien kommer att produceras av SF Studio och planerad inspelningsstart i Åre är våren 2023. Tv-serien Morden i Sandhamn som är baserad på en annan deckarserie av Viveca Sten har blivit en stor succé med cirka 10 miljoner tittare i stora delar av världen. Den har även lockat många turister till Sandhamn som går vandringar efter händelserna i böckerna och följer särskilda mordkartor.

Därför finns nu förväntningar på att tv-serien om Åre ska dra nya turister dit.

-Det är väl jätteroligt om man kan dra fler till Åre, kanske inte bara för skidåkning utan också för vandringar, för att uppleva en del av berättelserna i böckerna och se det med egna ögon, säger Viveca Sten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS