Theres K Aglder vid en tavla med Täljstensfabriken som motiv.

Handöl – en film om ett täljstensbrott

HANDÖL (JT) Theres K Agdler har nyligen haft premiärvisning av sin film ”Brottet- the quarry crime”. Jämtlands Tidning besökte Handöl och filmvisningen.

Publicerad

Filmen är en del av Theres masterprojekt. Hon har studerat Fri Konst på HDK-Valand vid Göteborgs universitet och tar examen i vår. Theres bor och verkar annars på Frösön. Under några dagar varje månad i fjol har hon varit i Handöl och filmat vid den gamla Täljstensfabriken som var ortens nav i ett drygt århundrade tills den avvecklades av ett norskt bolag 2013. 

Hon fascinerades av brukshistorian och intervjuade flera av de som arbetade på fabriken varvat med ortsbor till masterprojektet. Vi fick se en fin film med vackert bildspråk och poetiskt berättande av Theres. Hon frågade sig när täljstenens tid började? 

Filmen består av gamla svartvita klipp från fabriken från 1917 varvat med historiska skildringar och nutidsbetraktelser. Lisa Öberg och Leif Kullman bor i Handöl. De tycker att det var en bra film.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS