Företagaren Douglas Forsberg i Strömsund vill bygga företagshotell. Arkivfoto
Företagaren Douglas Forsberg i Strömsund vill bygga företagshotell. Arkivfoto

Nya företagslokaler kan byggas i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Om intresse finns ska minst 1000 kvadratmeter industrilokal byggas för uthyrning av mindre lokaler till företag. I dagsläget saknar Strömsund lokaler för små företag att hyra, det menar initiativtagaren Douglas Forsberg

Publicerad

De nya lokalerna ska byggas några kilometer utanför Strömsunds centrum. Tanken är att små företag ska kunna hyra in sig i lokaler som är lämpligt stora. Innan ritningen för byggnaden tas fram får intresserade hyresgäster vara med och önska storlek på ytorna.

Tanken är att fylla behovet av lokaler för små företag som idag inte har någonstans att vara eller hyr lokaler vars storlek inte passar företagets ändamål. Initiativtagare är Douglas Forsberg, ägare av Strömsunds Taxi, som i dagsläget hyr ut lokaler till företag inne i centrala Strömsund. Där är samtliga 700 kvadratmeter uthyrda till sex olika företag.

– Jag har uppfattat att det finns ett behov. Tanken är att bygga en en renodlad industrilokal med flera olika lokaler i huskroppen. Hur stor lokal man vill ha bestämmer man själv, men jag tänker mig mellan 100 och 300 kvadratmeter. En timme efter att jag la ut en förfrågan på Facebook fick jag en intresseanmälan på 100 kvadratmeter, berättar Douglas som vill börja bygga så snart som möjligt.

– Jag måste undersöka intresset innan jag ansöker om bygglov för att veta hur stort jag ska bygga innan jag sätter spaden i backen.

Douglas vill ha ett minimum på 1000 kvadratmeter för att bygget ska löna sig.

– Hyresgästerna kan bli allt från säljbolag som behöver ett förråd för sina saker, till tillverkningsindustri.

Han förklarar hur planritningen skulle kunna komma att se ut.

– Det är i grund och botten en färdig industrihall som har högt i tak. Man kan bygga en övervåning om man vill som man kan bygga igen och sätta in kök eller kontor, eller vad man vill ha. Det brukar oftast vara så att hyresgästen själv bygger innandömet så som de vill ha det.

Powered by Labrador CMS