Diös VD Knut Rost är nöjd med resultatet för 2021. Arkivbild

Starkt bokslut för Diös

ÖSTERSUND (JT) 2021 blev ett gott år för fastighetsbolaget Diös med ett positivt resultat på 2,32 miljarder kronor. –En stark bidragande orsak till det starka resultatet är att fastigheterna ökat i värde, säger Johan Dernmar, IR-chef.

Publicerad

Diös fastigheter har ett totalt bokfört värde på totalt 28 miljarder kronor och det är värdeökningen som gör att bolaget redovisar ett rekordresultat för 2021. Under det året ökade värdet med 3,48 miljarder jämfört med 2020 påverkat av förvärv, projektinvesteringar och orealiserade värdeförändringar på fastigheter. Det förklarar Johan Dernmar, IR-chef vid Diös. Han säger att med det resultatet gör Diös som är noterat på Nasdaq Stockholm en utdelning med en halv miljard kronor till aktieägarna. Under 2021 uppgick de totala hyresintäkterna till drygt 1,9 miljarder kronor.

Starkt resultat för fastighetsbolaget Diös

Diös äger 338 fastigheter från Borlänge i söder till Luleå i norr. I Östersund/ Åre äger bolaget 115 fastigheter där företaget också nyligen byggt klart tre bostadshus med 85 lägenheter vid Bangårdsgatan.Johan Dernmar säger att efter projektet med Bangårdsgatan pågår ingen nyproduktion i Östersund just nu.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS