Lena Berglund, regionchef nord, E.ON Foto: E.ON

E.ON investerar stort i att vädersäkra i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Arbetet med att vädersäkra E.ONs ledningar fortsätter i kommunen där det fortfarande finns några kilometer kvar att ta hand om. 36 miljoner satsas de kommande året, vilket betraktas som en stor satsning för E.ON.

Publicerad

–Vi fortsätter att gräva ner ledningar och att isolera de luftledningar som vi tycker ska vara kvar. Vi byter ut stationer och kabelskåp, men en hel del pengar går också till underhållsarbete. En stor insats har varit att röja träd som kan ramla ner på ledningarna och det ska vi fortsätta med, säger Lena Berglund, regionchef Nord E.ON.

–När vi har isolerat luftledningar så ska de kunna stå emot ett träd som faller ner. Vintern har varit ganska bra. Det var oroligt kring jul och nyår, men sammantaget har det var ganska lugnt. Åtgärderna ger resultat. Men vi märker av klimatförändringarna. Det har blivit blåsigare och mer varierande temperaturer med först kallt och sedan plusgrader, vilket gör att snön blir tung. Klimatförändringarna påverkar oss tydligt! säger Lena Berglund.

–Vi har en dialog med kommunen och vi märker att det finns ett intresse för den gröna omställningen. Vi måste ha ett leveranssäkert elnät. Laddstolpar kan påverkar ganska mycket effekt, och om man vill ha en stor laddstation med snabbladdare är det viktigt att ha en dialog med oss. Det är en spännande möjlighet att bussar och lastbilar kan gå på el, säger Lena Berglund och påpekar att elförsörjningen i Strömsunds kommun är en hög prioritet för E.ON.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS