Krister Blomgren, vd för Engcon Group har all anledning att se glad ut. Trots pandemin ökade bolagets vinstmarginal med 3,5 procent under pandemiåret 2020. ”Jag blir oerhört stolt över att se hur hårt alla jobbat för att vi ska fortsätta vara ohotad etta och fortsätta förbättra vardagen för grävmaskinister där ute i världen,” säger han i ett pressmeddelande.

Engcon: Lägre omsättning men mer vinst

STRÖMSUND (JT) Engcon som tillverkar tiltrotorer till grävmaskiner minskar sin omsättning men ökar sin lönsamhet. Det framgår av bokslutet 2020.

Engcon Group har nu sammanställt siffrorna för 2020, ett år som präglades av en pandemi som påverkade bygg och entreprenadbranschen. Trots osäkerheten på grund av Corona ökar Engcon sitt rörelseresultat och sin vinstmarginal med drygt 3,5 procent till 218 miljoner kronor att jämföra med 2019 då rörelseresultatet var 194,6 miljoner kronor. Samtidigt minskar bolagets omsättning marginellt till 1.23 miljarder kronor från 1.35 miljarder kronor 2019.

– Innan pandemin slog till bedömde vi att 2020 hade potential att bli ytterligare ett rekordår i både omsättning och potentiell vinst. Men i samband med att konjunkturen vek nedåt så ställde vi om för att hantera effekterna av pandemin, säger Krister Blomgren, vd för Engcon Group i ett pressmeddelande. Enligt honom går bolaget nu in i en ny fas.

– Där ska vi hantera både ökad efterfrågan och ökad kostnadsmassa för att hantera samma efterfrågan. Då är det bra att vi bäddat för att kunna möta detta.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS