Kommunen säljer andelar i ryska fonder

ÖSTERSUND (JT) På grund av den ryska invasionen av Ukraina har kommunen beslutat att ändra i sitt fondinnehav. Alla fondinnehav med andelar i ryska fonder kommer att säljas och pengarna istället placeras i fonder som är fria från ryska intressen.

Publicerad

Under tisdagen 1 mars meddelade kommunstyrelsens ordförande Effie Kourlos (C) att kommundirektören fått i uppdrag att sälja fonder med andelar i Ryssland. Totalt är det 0,015 procent av den totala portföljen som har bestått av innehav i Ryssland.

Kommunen har fram till idag haft ett innehav på cirka 121 miljoner kronor i en global indexfond och i den fonden är 0,12 procent ryska andelar, vilket motsvarar ungefär 145 000 kronor.

— Bankerna har i dagsläget inte någon möjlighet att göra sig av med innehav i Ryssland på grund av börsstängningar och sanktioner. Vi vet inte heller om så kommer att ske när möjlighet ges så därför säljs hela innehavet i den globala indexfonden med omedelbar verkan, bekräftar Anders Wennerberg, kommundirektör.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS